Als regisseur vertel je een verhaal met beelden! Dat kan je alleen door goed te luisteren naar wat het verhaal dicteert. TV-regie voor gevorderden gaat dieper op de inhoud in van montage/schakelmoment en het beeldverhaal.

Vervolgopleiding voor de regisseur

Je leert niet alleen theoretische kennis maar zeker ook praktisch inzicht in het TV-Regie vak. Door analyse van film en tv fragmenten worden toekomstige missers voorkomen.

Sneller werken als professionele regisseur

Als je geen idee hebt kun je het niet maken. Aandacht voor research en productie, draaiboek en sfx. Door technische kennis kun je sneller werken.

Eng en Studio regie

Luisteren, inspireren en leidinggeven. Hoe communiceer je als regisseur met diverse disciplines. Producer, camera, techniek, Talent voor de camera en amateurs.

Blijf luisteren naar je materiaal

Met kleine veranderingen loopt een scène smooth of wordt het (beeld)verhaal duidelijk. Je leert dat in editing je product naar een hoger niveau gebracht kan worden.

Op aanvraag

Deelname aan TV-Regie 2 is alleen mogelijk na het volgen van TV-Regie 1 of andere relevante ervaring. De opleiding duurt in principe 8 dagdelen. Hiervan zijn er 4 elke twee weken in de avonduren en 4 dagdelen in een meer camera-weekend.

In het kort

Kosten: € 1.296 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 dagdelen, in overleg
Startdatum: november 2024

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.