Als presentator weet je dat jouw uitstraling mede het succes van het programma bepaalt. Jij bent het gezicht. Het visitekaartje. Om dit te optimaliseren is er nu de training televisiepresentatie. Heb je de basisopleiding presentatie van TVCollege gevolgd of al enige ervaring in presenteren voor TV, dan biedt TVCollege jou een intensieve vervolgtraining.

Vervolgopleiding voor de presentator

Je moet beschikken over een juiste techniek. Per programma maak je honderden keuzes, maar wat is nou de juiste. Waar leg je de klemtoon? Hoe is je houding? Kom je geloofwaardig bij de kijker over? Deze en nog meer belangrijke facetten worden getraind en fijn geslepen.

Alles de vervolgopleiding als presentator bij TVCollege

Je leert het samenstellen en analyseren van een tekst; het duidelijk en boeiend overdragen van een tekst met oog voor de camera; de microfoon op een juiste manier te gebruiken; moderne interviewtechnieken inzetten, gebruik maken van non-verbale communicatie en het snel oppikken van regie-aanwijzingen.

Persoonlijke aandacht voor jou

Doordat er maximaal vijf deelnemers worden toegelaten, is er persoonlijke aandacht voor jouw specialiteit, bijvoorbeeld: nieuwspresentatie of interview techniek. Tijdens een intakegesprek worden haalbare doelstellingen vastgesteld. Na afloop van de training wordt getoetst of deze doelstellingen bereikt zijn.

De volgende stap in jouw carrière

Na afloop van de training kent de deelnemer de wetmatigheden van televisiepresentatie en weet deze ook toe te passen.

Maandag

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden is er de keuze tussen een woensdagmiddag of een avondopleiding. De lessen in de middag zijn van 15:00 tot +/- 18:00 uur en de avondlessen zijn van 20:00 tot +/- 23:00 uur. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.