Een verslaggever is onmisbaar voor bijna ieder programma. Je reist samen met een cameraploeg stad en land af om voor de kijker de beste beelden en informatie te achterhalen. Of het nu voor de lokale omroep is of voor een landelijk programma, een verslaggever wil zijn/haar neus overal insteken en natuurlijk vooraan staan!

Algemene uitleg verslaggeving

De opleiding geeft je een volledig inzicht in het handelen als verslaggever. Zo leer je de verschillende vormen van verslaggeving kennen zoals nieuws, human interest en achtergrond.

Diverse omstandigheden op locatie

Je leert te presteren in elk denkbare omstandigheid. Of het nu gaat om een vooraf geproduceerd item, of hoe je moet handelen tijdens een persconferentie. Jij staat sterk!

Op locatie aan het werk

Je leert hoe je op locatie te werk gaat. Denk aan je uitstraling, interview, verschillende invalshoeken en een vlotte samenwerking met de cameraploeg.

Aandacht voor kleding en make-up

Na afloop van de opleiding kent de deelnemer de verschillende aspecten die komen kijken bij het beroep ‘verslaggever’. Hij/zij is bekend met het gereedschap dat nodig is voor een televisieverslag en past de wetmatigheden van verslaggeving moeiteloos toe.

Op afspraak

De opleiding duurt in principe 8 dagdelen. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden, zullen de therorielessen in de avonduren en op zaterdag de praktijklessen plaatsvinden. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 1.296 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: op afspraak

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.