Het belang van goede en creatieve productiemensen voor film of tv resulteert, naast een prettige werksituatie voor de ploeg, uiteindelijk in een meesterlijk eindresultaat.

TV producer worden?

Je leert dat voor elke video of tv-programma enige vorm van productie nodig is. Organisatorisch en logistiek ben jij de spin in het web.

Van basis naar pro als TV producer

Je leert over de algemene fase o.a. idee, test op haalbaarheid, research en script-ontwikkeling. De preproductie (voorbereiding). De werkelijke opnames, postproductie (afwerking) oplevering.

TV producties kunnen realiseren

Productie houdt in dat je op inhoudelijke, organisatorische en op zakelijk verantwoorde wijze de voorwaarden schept om tv- en dramaprojecten te realiseren.

Veelomvattende taken en verantwoordelijkheden

Je hebt communicatie met de ploeg, maakt callsheets, quitclaims, breakdowns, logboeken en gaat op locatiebezoek. Lijkt het jou wel wat om ook voor TV te produceren geef je dan zo snel mogelijk op.

Maandag

De opleiding duurt in principe 8 dagdelen. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden.

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: september 2024 avond

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.