De stylist (kleding) is in hoge mate verantwoordelijk voor de geloofwaardigheid en uitstraling van een film of tv productie. De sfeer van het totale product is succesbepalend!

Stylist voor film en TV worden?

Je leert diverse keuzes te maken voor diverse programma’s. Over styling en kostuumontwerp en audiovisuele design.

Bij TVCollege leer je alles als stylist voor film en TV

Niet allleen de persoon moet er mooi uit zien maar ook het totaalplaatje. Je leert meer over kleding voor speelfilm, toneel, TV-shows, reality, personalities, individuen en groepen.

Research en productie

Je leert over het maken van een breakdown. Leveranciers en afnemers. Over de Block-smaak-barometer, stoffen, maat nemen, textielbehandeling en meer basistechnieken van het stylingvak.

Communicatie met de regisseur/Naald en draad

Je leert meedenken over esthetiek en ook praktische haalbaarheid. Het maken van moodboards en aandacht voor kleding en make-up. Na afloop hebben de deelnemers inzicht in de basisprincipes van de styling.

Woensdag

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les op de woensdagavond. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden, zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden.

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: september 2024

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.