Niets is saaier dan te (moeten) luisteren naar iemand die zijn stem niet beheerst en/of aanpast naar het doel. Door onjuist gebruik van intonatie en toonhoogte, de geluidssterkte, de articulatie, de stemkwaliteit, de spreeksnelheid, het ritme, de melodieusheid en de wisselingen in al deze aspecten kan een boodschap verkeerd begrepen worden.

Stemtraining als basis voor voice-over

In deze stemtraining wordt een stevige basis gelegd voor professioneel stem- en ademhalingsgebruik. Zowel vanuit theoretisch en praktisch oogpunt.

Doel van de stemtraining

De training is samengesteld voor mensen die onder meer als zogeheten voice-overs willen worden ingezet t.b.v. commercials en documentaires.

De stem als instrument

Je leert je stem goed te beheersen. Dit door praktische stemoefeningen én aandacht te besteden aan ademhaling, uitspraak, dictie, tempo en intonatie.

Een multi-inzetbare stem

Na deze training moeten deelnemers in staat zijn de stem goed te beheersen en haar mogelijkheden aan te passen aan het doel. Ook acteurs en toneelspelers kunnen met deze training het gebruik van hun stem verbeteren, zoals ook redenaars en vertellers er hun voordeel mee kunnen doen.

Op afspraak

De opleiding duurt in principe 5 bijeenkomsten van anderhalf uur. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden, zullen de lessen op afspraak plaatsvinden. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 2.396 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 5 weken
Startdatum: op afspraak

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.