Jij bent verantwoordelijk voor de uiteindelijke aankleding van de set. Alle props en rekwisieten die door de rekwisiteur worden aangeleverd, moeten op tijd en op de goede plek, zo mooi mogelijk in beeld worden gebracht.

Setdresser voor film en TV

Je leert hoe je als setdresser het beeldverhaal voor Film en TV kan ondersteunen. Communicatie met de regisseur, producent, licht en cameraman.

Setdressen als een pro!

Een setdresser werkt met een koffer vol gereedschappen. Oplossingen, tips en verhalen uit de prakijk leren je dat bij het werken onder druk, communicatie, stressbestendigheid en materiaalkennis onmisbaar zijn.

Moodboard, storyboards & proplist

Je leert je meer over de kaders van de camera en het lezen en ontleden van draaiboeken. Je krijgt praktische tips en oefent de basistechnieken Setdresser.

Reclame, TV serie of speelfilm

Werken met sponsoren. Packshots en product placement. Je leert over continuïteit, research en productie. Als afsluiting maak je een sollicitatiebrief.

Donderdag

De opleiding duurt in principe 6 weken. Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden. (Donderdagavond van 20:00 tot 23:00 uur)

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 6 tot 8 weken, 6 klassikale lessen
Startdatum: op aanvraag, september 2024

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.