The Godfather, Friends, Charmed, Cheers, Suits, Goede tijden Slechte tijden, succesvol… dankzij een goed scenario! De stappen van een goed idee naar een vakkundig scenario voor film of tv zijn voor vele schrijvers nog steeds een groot struikelblok.
De basis van verhalen vertellen
Wat is een scenario? Hoe krijg ik ideeën? Hoe kom ik tot schrijven? Wat is er voor nodig om onvergetelijke karakters te creëren? We helpen je op weg.
Schrijven voor film en TV
Je krijgt inzicht in regiewerk zodat je de (on)mogelijkheden kent. Wat is een RTL of een VPRO script? Hoe bereid ik een pitch voor? Je leert scripts lezen en je eigen werk kritisch te beoordelen.
1% inspiratie en 99% transpiratie
Schrijf oefeningen voor taglines, synopsis, scenes, dialogen en scripts. Diverse situaties, humor, conflict en suspense. Je leert over diverse genres en formats in film en TV.
Aan de slag als scenarioschrijver
Na afloop van de cursus hebben de deelnemers inzicht in de basisprincipes van scenarioschrijven en een kort scenario om te verfilmen of te gebruiken als presentatiemateriaal. Zij kunnen daarna hun kennis in de praktijk toepassen.

Op afspraak

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

De opleiding duurt in principe 8 dagdelen. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden.