The Godfather, Friends, Charmed, Cheers, Suits, Goede tijden Slechte tijden, succesvol… dankzij een goed scenario! De stappen van een goed idee naar een vakkundig scenario voor film of tv zijn voor vele schrijvers nog steeds een groot struikelblok.

Scenario schrijven voor film en TV

Wat is een scenario? Hoe krijg ik ideeën? Hoe kom ik tot schrijven? Wat is er voor nodig om onvergetelijke karakters te creëren? We helpen je op weg.

Scenes, dialogen, scripts en scenarios

Schrijf oefeningen voor taglines, synopsis, scenes, dialogen en scripts. Diverse situaties, humor, conflict en suspense. Je leert over diverse genres en formats in film en TV.

1% inspiratie en 99% transpiratie

Je krijgt inzicht in regiewerk zodat je de (on)mogelijkheden kent. Wat is een RTL of een VPRO script? Hoe bereid ik een pitch voor? Je leert scripts lezen en je eigen werk kritisch te beoordelen.

Aan de slag als scenarioschrijver

Na afloop van de cursus hebben de deelnemers inzicht in de basisprincipes van scenarioschrijven en een kort scenario om te verfilmen of te gebruiken als presentatiemateriaal. Zij kunnen daarna hun kennis in de praktijk toepassen.

Op afspraak

De opleiding duurt in principe 8 dagdelen. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden.

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.