Je stem is het visitekaartje van het nieuws. Vooral door je uitspraak, dictie, tempo & intonatie breng je het nieuws over op de luisteraar. Als nieuwslezer ben je ook vaak betrokken bij de redactie en schrijf je dus ook het nieuws.
Algemene uitleg over de journalistiek
Deze opleiding belicht zowel de journalistieke als de (stem)technische kanten van het nieuws- lezen. Er is immers sprake van een samenhang.
Ontwikkelen tot volwaardig nieuwslezer
Naast de verwerking achter de camera, leer je ook goed te presteren voor de camera. Het oefenen in uitspraak, dictie, tempo en intonatie maken jou tot een nieuwslezer waar men graag naar luistert.
Duidelijk en boeiend overdragen van tekst
Je leert wat nieuws is en hoe je nieuwsberichten kunt produceren. Je gaat dieper in op de ethiek en spelregels van de journalistiek. Uiteindelijk selecteer en verwerk je persberichten tot interessant nieuws.
Vervolgstappen in de journalistiek
Na afloop van de opleiding kan de deelnemer nieuwsberichten produceren en live voorlezen.

Op afspraak

In het kort

Kosten: € 1.875 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 4 lessen van 3 uur
Startdatum: Op afspraak

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden. De opleiding duurt in principe 4 lessen van 3 uur. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl