Je stem is het visitekaartje van het nieuws. Vooral door je uitspraak, dictie, tempo & intonatie breng je het nieuws over op de luisteraar. Als nieuwslezer ben je ook vaak betrokken bij de redactie en schrijf je dus ook het nieuws.

Algemene uitleg over nieuwslezen

Deze opleiding belicht zowel de journalistieke als de (stem)technische kanten van het nieuwslezen. Er is immers sprake van een samenhang.

Ontwikkelen tot volwaardig nieuwslezer

Naast de verwerking achter de camera, leer je ook goed te presteren voor de camera. Het oefenen in uitspraak, dictie, tempo en intonatie maken jou tot een nieuwslezer waar men graag naar luistert.

Duidelijk en boeiend overdragen van tekst als nieuwslezer

Je leert wat nieuws is en hoe je nieuwsberichten kunt produceren. Je gaat dieper in op de ethiek en spelregels van de journalistiek. Uiteindelijk selecteer en verwerk je persberichten tot interessant nieuws.

Vervolgstappen in de journalistiek

Na afloop van de opleiding kan de deelnemer nieuwsberichten produceren en live voorlezen.

Op afspraak

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden. De opleiding duurt in principe 4 lessen van 3 uur. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 1.875 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 4 lessen van 3 uur
Startdatum: Op afspraak

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.