“Maar dat had ik zo niet bedoeld!!” is het meest gehoorde excuus na een minder succesvol contact met de pers. Toch is het meer uitzondering dan regel dat een journalist uw woorden verkeerd weergeeft. TVCollege organiseert trainingen waarbij de praktijk centraal staat, zodat er uiteindelijk geen discussie over de interpretatie van uw woorden mogelijk is.

Mediatraining vanuit uw organisatie

De training onderscheidt zich door te vertrekken vanuit de imago- en communicatiebelangen van u of uw organisatie. Dit in tegenstelling tot andere mediatrainers.

Een stevige basis door een mediatraining

U leert het mediaspectrum te verkennen, persberichten te produceren, valkuilen te vermijden, oneliners te gebruiken, diepte-interviews te geven en goed om te gaan met de pers van radio, TV en schrijvende media.

Basis van de media

Organisaties zonder communicatie-afdeling hebben veelal moeite de media te bereiken. Hoe ‘haal je het nieuws’? Waar ligt de grens tussen nieuws en non-nieuws? Deze opleiding legt de basis voor een uitstekende relatie met de media. De opleiding is grotendeels praktisch gericht.

Aandacht voor kleding en make-up

Na de opleiding kan de deelnemer een relatie met de media opbouwen & onderhouden en zowel de audiovisuele als gedrukte media namens de organisatie te woord staan.

Woensdag

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden is er de keuze tussen een woensdagmiddag of een avondopleiding. De lessen in de middag zijn van 15:00 tot +/- 18:00 uur en de avondlessen zijn van 20:00 tot +/- 23:00 uur. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 4 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: op afspraak

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.