Als presentator ben je het gezicht van het programma. Het visitekaartje. Of het nu om een kinderprogramma of een actualiteitenrubriek gaat, jouw uitstraling bepaalt mede het succes.

Leren presenteren bij TVCollege

Je leert over het samenstellen en analyseren van teksten. Daarnaast ontdek je de basistechniek van het interviewen.

Leren presenteren binnen verschillende situaties

Je leert te presenteren met een autocue. Daarnaast ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om regieaanwijzingen in een opnamesituatie snel op te volgen.

Duidelijk en boeiend overdragen van tekst

Je leert hoe je contact houdt met de camera. We behandelen belangrijke elementen als: houding, mimiek, adem, stem, spraak, stemdynamiek, tempo en microfoongebruik.

Aandacht voor kleding en make-up

Na afloop van de opleiding is de deelnemer zich bewust van de persoonlijke aspecten die een goede presentatie en communicatie belemmeren dan wel bevorderen.

Woensdag

Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden is er de keuze tussen een woensdagmiddag of een avondopleiding. De lessen in de middag zijn van 15:00 tot +/- 18:00 uur en de avondlessen zijn van 20:00 tot +/- 23:00 uur. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: https://summerschooltv.nl/

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: 6 maart 2024 middag, 6 maart 2024 avond, 1 mei 2024 middag, 1 mei 2024 avond, Summer School 22 t/m 26 juli 2024, Summer School 5 t/m 9 augustus 2024

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.