Als acteur geef je gestalte aan een personage dat, door je spel, het publiek op welke manier dan ook raakt! De beheersing van stem, lichaam en geest spelen hierbij een grote rol. Onze gedegen korte Acteeropleiding voor volwassenen levert hiervoor de goede basis.

Leren acteren bij TVCollege

Om als acteur je eigen mogelijkheden volledig te ontdekken, te ontplooien en te blijven ontwikkelen, moet je je instrumenten zoals je stem, lichaam en geest, net als een topsporter voortdurend trainen.

Leren acteren via de basisvaardigheden

Je leert de belangrijkste elementen van het acteren. Reageren en incasseren; het inzetten van emoties; je inleven in een personage en natuurlijk over stemgebruik en dictie.

Acteerlessen: van basis tot pro

Naast de basisvaardigheden, wordt er ook aandacht besteed aan het ontwikkelen van andere facetten van het acteren. Zoals improvisatie; personage-opbouw; presentatietechnieken en tekst/script analyse.

Klaar voor het podium

Na afloop van de opleiding heb je inzicht in de basisprincipes van het acteren en kan je spelvaardigheden in de praktijk op een geloofwaardige manier toepassen voor de camera.

Maandag

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de acteerlessen in de middag of avonduren plaatsvinden. (Maandagavond van 19:30 tot 22:30 uur of bij voldoende aanmeldingen middag 15:00 tot 18:00 uur) Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: https://summerschooltv.nl/ (lessen ma-vr van 10:00 tot 17:00)

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: Summer School 8 t/m 12 juli 2024, Summer School 22 t/m 26 juli 2024, Summer School 5 t/m 9 augustus 2024, 2 september 2024 avond

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.