Heb jij de ambitie om bij televisie te willen werken? Denk je dan aan regisseren, acteren of presenteren? Of wil je misschien wel achter de camera staan, of opnameleider worden? De mogelijkheden zijn divers, het aanbod is breed en dat maakt het soms lastig keuzes te maken.

Verschillende disciplines

TVCollege bied je de kans door middel van deze dag kennis te laten maken met verschillende disciplines zowel voor- als achter de schermen van televisie. Aan de hand van inspirerende en doelgerichte opdrachten, maak je kennis met zowel één- als meer camera-situaties.

Presentatie, acteren, camera, regie en opnameleiding

Je krijgt een algemene indruk van het vak. Je ontdekt verschillende beroepstakken en verdiept je in belangrijke elementen. Leert presentatietechnieken, acteren voor de camera, het gebruiken van een camera, het leiden van een talkshow en krijgt een introductie als opnameleider.

Wat ga je doen?

Iedere deelnemer doorloopt onder meer de functies van regisseur, regie-assistent, opnameleider, cameraman, presentator en acteur. De dag is opgesplitst in twee delen: ochtend en middag.

Inzicht in het televisievak

Na het volgen van deze dag is het voor jou duidelijk wat er van je gevraagd kan worden als TV-maker. Het wordt dus makkelijker om aan de slag te gaan, of om jouw definitieve beroepskeuze binnen het TV-vak te maken.

Woensdag

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden is er de keuze tussen een woensdagmiddag of een avondopleiding. De lessen in de middag zijn van 15:00 tot +/- 18:00 uur en de avondlessen zijn van 20:00 tot +/- 23:00 uur. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 181,50 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: ochtend en middag
Startdatum: op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.