Een televisieprogramma staat of valt met de kwaliteiten van de eindredacteur. Hij/zij zet de inhoudelijke lijn uit en bepaalt wat er al dan niet in het programma te zien zal zijn. Door de hoge druk die er op de programmamakers en de budgetten ligt wordt de functie van eindredacteur alleen maar belangrijker.
Algemene uitleg over televisie maken
Je leert een papieren format te vertalen in beeld. Je krijgt kennis over de taken van productie, redactie, verslaggeving en regie zodat je deze kan aansturen.
Van draaiboek tot eindmontage of live uitzending
Door het stimuleren van creativiteit op de werkvloer, en het inzetten van kennis en kunde, kan een productie werken naar het beste resultaat. TV maken is een teamsport!
Totstandkoming van een mediaproduct
Als eindredacteur zal je vergaderingen voorzitten. Je leert over managementtheorie, relatiemanagement en contact onderhouden met sponsors of andere externe partijen.
Werken met presentatietalent
Je leert over samenwerken met presentatoren. Je krijgt inzicht door het kijken van fragmenten en programma’s met als doel zelfstandig een eindmontage te kunnen beoordelen.

Op aanvraag

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 tot 10 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: Op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren van 20:00 tot +/- 23:00 uur plaatsvinden. De opleiding duurt 8 dagdelen verspreid over 8 tot 10 weken.