Een televisieprogramma staat of valt met de kwaliteiten van de eindredacteur. Hij/zij zet de inhoudelijke lijn uit en bepaalt wat er al dan niet in het programma te zien zal zijn. Door de hoge druk die er op de programmamakers en de budgetten ligt wordt de functie van eindredacteur alleen maar belangrijker.

Eindredacteur worden bij de TV?

Je leert een papieren format te vertalen in beeld. Je krijgt kennis over de taken van productie, redactie, verslaggeving en regie zodat je deze kan aansturen.

Van draaiboek tot eindmontage of live uitzending

Door het stimuleren van creativiteit op de werkvloer, en het inzetten van kennis en kunde, kan een productie werken naar het beste resultaat. TV maken is een teamsport!

Totstandkoming van een mediaproduct

Als eindredacteur zal je vergaderingen voorzitten. Je leert over managementtheorie, relatiemanagement en contact onderhouden met sponsors of andere externe partijen.

Werken met presentatietalent als eindredacteur bij de TV

Je leert over samenwerken met presentatoren. Je krijgt inzicht door het kijken van fragmenten en programma’s met als doel zelfstandig een eindmontage te kunnen beoordelen.

Op aanvraag

Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren van 20:00 tot +/- 23:00 uur plaatsvinden. De opleiding duurt 8 dagdelen verspreid over 8 tot 10 weken.

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 tot 10 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: Op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.