Een documentaire is een goed doordacht filmisch verhaal over een specifiek onderwerp gebaseerd op echte mensen en gebeurtenissen.

Mooie documentaires maken leer je bij TVCollege

Anders dan ‘de reportage’ dat een kort journalistiek verslag is van een bepaald onderwerp, passend in een tv-rubriek, komt er bij het maken van een documentaire meer kijken.

Alles over het maken van documentaires

Je gaat aan je eigen filmplan werken, waarbij het ook getoetst kan worden op de haalbaarheid. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van montage waarin opnieuw keuzes moeten worden gemaakt.

Je leert over verschillende vertelvormen.

We behandelen belangrijke elementen als: filmplan, research, synopsis, scenario en draaiboek. Onze docent is gerenommeerd documentairemaker en helpt je stap voor stap op weg.

Individueel werk je aan een eigen documentaire.

Je voelt de noodzaak een politiek, wetenschap, maatschappij, geschiedenis, natuur of een persoonlijk verhaal te vertellen. Na afloop van de opleiding ben je bewust van de aspecten die een goede documentaire belemmeren dan wel bevorderen.

Dinsdag

Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden. De opleiding duurt in principe 7 dagdelen. (Elke dinsdagavond van 20:00 tot 23:00 uur). Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, 7 dagdelen op dinsdagavond
Startdatum: septemer 2024, november 2024

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.