Een goede documentaire raakt het hart van de kijker. Verandering en bewustwording worden op die manier bij de kijker teweeg gebracht.

Documentaires maken voor film en tv

Je krijgt niet alleen theoretische kennis maar zeker ook praktisch inzicht in het vak. Dat betekent dat je als deelnemer daadwerkelijk op pad gaat om je onderwerp te researchen.

Dé vervolgopleiding voor documentaires maken

Hoe breng je visie tot uitdrukking in je film. Het beschrijven van scènes en sequenties in een filmplan, Het opstellen van een draaischema. De regie (en controle over de ploeg). Het filmen op locatie.

Feedback en researchverslag

De moeilijkheden die je in je research ondervindt, worden zowel in groepsverband als individueel behandeld. Je leert over je personages en hoe je hun geschiktheid bepaalt.

Editing & afwerking

Meer over het spotten en selecteren van materiaal, monteren van scènes en sequenties. Het experimenteren met beeldtaal en geluid. Als deelnemer werk je binnen de opleiding aan je eigen filmplan, reportage of documentaire.

Op aanvraag

Om de opleiding Documentaire voor gevorderden te volgen zal je rekening moeten houden met een ruime investering van tijd. De opleiding duurt in principe 7 dagdelen in een tijdsbestek van 3 maanden. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden.

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 3 maanden, 7 dagdelen
Startdatum: op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.