Een documentaire is een goed doordacht filmisch verhaal over een specifiek onderwerp gebaseerd op echte mensen en gebeurtenissen.
Algemene theorie documentaire.
Anders dan ‘de reportage’ dat een kort journalistiek verslag is van een bepaald onderwerp, passend in een tv-rubriek, komt er bij het maken van een documentaire meer kijken.
Fondsen, producenten en omroepen.
Je gaat aan je eigen filmplan werken, waarbij het ook getoetst kan worden op de haalbaarheid. Er wordt gekeken naar de mogelijkheden van montage waarin opnieuw keuzes moeten worden gemaakt.
Je leert over verschillende vertelvormen.
We behandelen belangrijke elementen als: filmplan, research, synopsis, scenario en draaiboek. Onze docent is gerenommeerd documentairemaker en helpt je stap voor stap op weg.
Individueel werk je aan een eigen documentaire.
Je voelt de noodzaak een politiek, wetenschap, maatschappij, geschiedenis, natuur of een persoonlijk verhaal te vertellen. Na afloop van de opleiding ben je bewust van de aspecten die een goede documentaire belemmeren dan wel bevorderen.

Dinsdag

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, 7 dagdelen op dinsdagavond
Startdatum: maart 2022

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden. De opleiding duurt in principe 7 dagdelen. (Elke dinsdagavond van 20:00 tot 23:00 uur). Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl