Een goede documentaire raakt het hart van de kijker. Verandering en bewustwording worden op die manier bij de kijker teweeg gebracht.
Opleiding voor gevorderden
Je krijgt niet alleen theoretische kennis maar zeker ook praktisch inzicht in het vak. Dat betekent dat je als deelnemer daadwerkelijk op pad gaat om je onderwerp te researchen.
Het ontwikkelen van een visie
Hoe breng je visie tot uitdrukking in je film. Het beschrijven van scènes en sequenties in een filmplan, Het opstellen van een draaischema. De regie (en controle over de ploeg). Het filmen op locatie.
Feedback en researchverslag
De moeilijkheden die je in je research ondervindt, worden zowel in groepsverband als individueel behandeld. Je leert over je personages en hoe je hun geschiktheid bepaalt.
Editing & afwerking
Meer over het spotten en selecteren van materiaal, monteren van scènes en sequenties. Het experimenteren met beeldtaal en geluid. Als deelnemer werk je binnen de opleiding aan je eigen filmplan, reportage of documentaire.

Op aanvraag

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 3 maanden, 7 dagdelen
Startdatum: op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Om de opleiding Documentaire voor gevorderden te volgen zal je rekening moeten houden met een ruime investering van tijd. De opleiding duurt in principe 7 dagdelen in een tijdsbestek van 3 maanden. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de lessen in de avonduren plaatsvinden.