Iedere omroep en elk programma hebben een bepaald visitekaartje. Elk programma kan in verschillende stijlen gefilmd worden. Als cameraman/vrouw bepaal jij de sfeer van een programma.

Algemene uitleg over televisiemaken

Je leert snel een camera kennen en gaat aan de slag. De shotvoering is je visitekaartje, gebruik wat de standaard is en leer wanneer je hier van af kan wijken.

Basislicht en basisgeluid

Je leert over cameratechniek, dag en kunstlicht, lenzen, reflecties, perspectief, gebruik van divers licht en geluid begrijpen. Je draait een reportage en monteert dit met een editor tot een eindproduct.

Duidelijk en boeiend beeldverhaal

Je leert als ENG camera te anticiperen en je reportage rijkelijk te ondersteunen met relevante tussenshots. Je analyseert naast je eigen werk ook film en tv-fragmenten.

Professioneel eindresultaat

Je leert wetmatigheden cameravoering en weet deze ook toe te passen. Gedurende de opleiding leer je mee te denken met het te maken programma en duidelijk je visie te ontwikkelen.

Ma en za

De opleiding duurt 8 weken. Met wekelijks op de maandagavond theorieles, de gehele dag praktijk op de zaterdag en montageuitleg van jouw product op dagen in overleg.

In het kort

Kosten: € 3.935 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, 26 dagdelen, wekelijks klassikaal les
Startdatum: september 2024

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.