Iedere omroep en elk programma hebben een bepaald visitekaartje. Elk programma kan in verschillende stijlen gefilmd worden. Als cameraman/vrouw bepaal jij de sfeer van een programma.
Algemene uitleg over televisiemaken
Je leert snel een camera kennen en gaat aan de slag. De shotvoering is je visitekaartje, gebruik wat de standaard is en leer wanneer je hier van af kan wijken.
Basislicht en basisgeluid
Je leert over cameratechniek, dag en kunstlicht, lenzen, reflecties, perspectief, gebruik van divers licht en geluid begrijpen. Je draait een reportage en monteert dit met een editor tot een eindproduct.
Duidelijk en boeiend beeldverhaal
Je leert als ENG camera te anticiperen en je reportage rijkelijk te ondersteunen met relevante tussenshots. Je analyseert naast je eigen werk ook film en tv-fragmenten.
Professioneel eindresultaat
Je leert wetmatigheden cameravoering en weet deze ook toe te passen. Gedurende de opleiding leer je mee te denken met het te maken programma en duidelijk je visie te ontwikkelen.

Ma en za

In het kort

Kosten: € 3.935 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, 26 dagdelen, wekelijks klassikaal les
Startdatum: maart 2022

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

De opleiding duurt 8 weken. Met wekelijks op de maandagavond theorieles, de gehele dag praktijk op de zaterdag en montageuitleg van jouw product op dagen in overleg.