Niet alleen voor professionele TV producties maar ook voor bedrijfsvideo’s en Youtube is goed audio een must. Bij slecht geluid haakt de kijker af.

De beste audio voor film en TV

De opleiding Beter Audio bereid je voor op werken op locatie met verschillende microfoons. Welke apparatuur zet je in verschillende omstandigheden op locaties in?

Het juiste geluidsbeeld op de set

Leer anticiperen op draailocatie, lezen van een draaiboek, timing en continuïteit. Of je nu werkt met een DSLR camera of een ENG set met kennis en kunde leer je het juiste geluidsbeeld te vangen.

Vele soorten microfoons

Je leert over Field geluid, microfoonopstellingen volgen/interviews, handling noise, boom operating, speldmicrofoons, zenders inregelen/frequentie tips, camera inregelen/zoom.

Je audio skills te verbeteren

Na afloop van de cursus hebben de deelnemers inzicht in de veelomvattende taken en verantwoordelijkheden van de audiotechnicus. Zij kunnen deze in de praktijk toepassen.

Op aanvraag

De opleiding duurt in principe 3 dagen (6 dagdelen) van 11:00 tot 17:00 uur. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden, zullen de lessen in het weekend plaatsvinden. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 850 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 2 tot 3 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: op aanvraag

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.