Als presentator is het onmogelijk om al je presentatieteksten uit je hoofd te leren. Zeker bij lange teksten is dit ondoenlijk. Denk maar eens aan het Nieuws of Opsporing Verzocht. Het hulpmiddel hiervoor is de autocue. Wist je dat zelfs bij Idols alle teksten van de autocue worden gelezen?

Algemene uitleg over de autocue lezen

Het TVCollege bied je de kans d.m.v. een gerichte individuele training autocue lezen je volledig voor te bereiden op het presentatievak.

Samenwerken met de autocue

Je leert de wetmatigheden van het presenteren met een autocue kennen. Het juist inzetten van verbale en non-verbale communicatie komt langs, net als het kunnen aansturen van de autocue.

Basisvaardigheden

Presenteren op de autocue vereist een aantal vaardigheden. Naast kennis van de techniek van de autocue en de wijze van presenteren van teksten, is deze training grotendeels gericht op het zo natuurlijk mogelijk contact maken en houden met de camera.

Aandacht voor de juiste presentatie

Na afloop van de training is de deelnemer zich bewust van die persoonlijke aspecten, die een goede presentatie belemmeren dan wel bevorderen. Hij kent de wetmatigheden van het presenteren op de autocue en is bekend met de techniek ervan.

Op aanvraag

Aantal deelnemers: 1 à 2. Voor startdata in de zomervakantie kun je kijken op: www.SummerSchoolTV.nl

In het kort

Kosten: € 390 per dagdeel (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: op afspraak
Startdatum: op afspraak

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.