Als acteur worden op de set topprestaties van je verwacht. Er is weinig tijd en aandacht en je hebt maar 1 of 2 takes om jezelf te bewijzen. Reden genoeg om goed voorbereid aan de slag te gaan.
Een opleiding voor gevorderden
In Acteren Film en TV II leer je het beste van jezelf voor de camera tot uiting te brengen. Door het veelvuldig gebruik van de camera zul je de spelvaardigheden in de praktijk op een geloofwaardige manier kunnen toepassen.
Verdieping in het vak
Je verdiept je in emoties; focus en concentratie; inleving; incassering; samenspel en tegenspel bieden; personage-opbouw; stemgebruik en dictie; tekst en rolanalyse; camerastandpunten en stijlonderzoek. Hierdoor zal je spel-geloofwaardigheid enorm toenemen.
De drie hoofdpijlers
Ten eerste ontwikkel je de basisprincipes van acteren naar een volgend stadium. Blijven oefenen zorgt ervoor dat je je vrij voelt voor de camera. Ten tweede zal je veel praktijkervaring opdoen: veel spelen en reflecteren is essentieel voor groei. Ten derde: verdieping.
Tot slot: een eigen eindscène
De laatste les wordt er met een aparte filmcrew gewerkt. Iedere student werkt tijdens het studietraject toe naar een eigen eindscene. De filmcrew verzorgt hiervan een registratie. Dit eindproject wordt tevens als videobestand aan de student meegeven.

Dinsdag

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: 1 november 2022

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de 8 lessen in de avonduren plaatsvinden. Van 19:30 tot 22:30 uur.