Als acteur worden op de set topprestaties van je verwacht. Er is weinig tijd en aandacht en je hebt maar 1 of 2 takes om jezelf te bewijzen. Reden genoeg om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Acteren voor gevorderden

In Acteren Film en TV II leer je het beste van jezelf voor de camera tot uiting te brengen. Door het veelvuldig gebruik van de camera zul je de spelvaardigheden in de praktijk op een geloofwaardige manier kunnen toepassen.

Verdieping in het vak

Je verdiept je in emoties; focus en concentratie; inleving; incassering; samenspel en tegenspel bieden; personage-opbouw; stemgebruik en dictie; tekst en rolanalyse; camerastandpunten en stijlonderzoek. Hierdoor zal je spel-geloofwaardigheid enorm toenemen.

De drie hoofdpijlers van acteren

Ten eerste ontwikkel je de basisprincipes van acteren naar een volgend stadium. Blijven oefenen zorgt ervoor dat je je vrij voelt voor de camera. Ten tweede zal je veel praktijkervaring opdoen: veel spelen en reflecteren is essentieel voor groei. Ten derde: verdieping.

Tot slot: een eigen eindscène

De laatste les wordt er met een aparte filmcrew gewerkt. Iedere student werkt tijdens het studietraject toe naar een eigen eindscene. De filmcrew verzorgt hiervan een registratie. Dit eindproject wordt tevens als videobestand aan de student meegeven.

Dinsdag

De opleiding duurt in principe 8 weken. Met wekelijks één klassikale les. Om de opleiding zo toegankelijk mogelijk te houden zullen de 8 lessen in de avonduren plaatsvinden. Van 19:30 tot 22:30 uur.

In het kort

Kosten: € 1.150 (betaling in termijnen mogelijk)
Duur: 8 weken, wekelijks klassikaal les
Startdatum: november 2024 avond

Liever wat anders?

Maak een keuze uit één van de opleidingen
of bestel een opleiding op maat.

Waarom een opleiding bij TVCollege?

Het TVCollege geeft inspirerende en doelgerichte opleidingen die aansluiten op de vraag van de gevestigde omroepen en programmamakers. Deze opleidingen zijn met zorg samengesteld en worden gegeven door de beste docenten uit het vak. Of je nou vóór of achter de camera aan het werk wil, het TVCollege biedt je de kans om je hier optimaal op voor te bereiden.

Met docenten die hun sporen in de praktijk reeds hebben verdiend, staat ons instituut garant voor een gedegen televisieopleiding. Andere voordelen van een opleiding bij het TVCollege hangen samen met de kleinschaligheid. Opgaan in de massa is er dus niet bij. Alle aandacht is erop gericht de deelnemer zo effectief en efficiënt mogelijk op de praktijk voor te bereiden. Niks achterover leunen en luisteren; bij deze opleidingen word je aan het werk gezet.

Ook in de zomervakantie bieden we opleidingen aan! Deze summerschool opleidingen zijn ook bestemd voor mensen die weinig of slechts zeer eenzijdige kennis hebben van het televisievak.
Wil je meer weten of je opgeven voor een van deze, vooral ook leuke opleidingen, klik dan bij opleidingen op de voor jou meest aantrekkelijke opleiding.

Daarnaast kun je altijd op onze YouTube-pagina terecht voor de laatste tips op televisie-gebied.